Calea ferată Aleșd-Huedin inclusă în Europe by Rail, ghidul celor mai pitorești trasee feroviare din Europa

O dată la doi ani apare un volum de peste 500 de pagini, Europe by Rail – The Definitive Guide, iar în cea mai recentă ediție, apărută în aprilie 2022 – România figurează într-un traseu lung ce pornește de la Budapesta și se termină la Mangalia. Hotnews.ro a selectat cele mai pitorești trasee feroviare din țară, însă nu mocănițe care circulă 2-3 luni pe an, ci porțiuni care sunt în Mersul Trenurilor și pentru care poți cumpăra bilete online.

Alături de zeci de alte trasee imprresionante, in ghid este prezentată și zona Aleșd – Huedin.


La aproximativ 40 km de Oradea, în direcția Cluj, încep peisajele frumoase, iar la Vadu Crișului, calea ferată intră în defileul Crișului Repede (o zonă frumoasă de chei). Urmează câteva zeci de minute interesante, cu peisaje spectaculoase din zona munților Apuseni. La Ciucea, trenul intră într-un defileu cu alte peisaje superbe.


De la Vadu Crișului se poate urca la peștera Vadu, iar de la Huedin se pot face excursii în munții Vlădeasa. La 19 km de Aleșd este Șuncuiuș, comuna de la care se pot face drumeții către Peștera Vântului, cea mai lungă descoperită în România.

În ghidul Europe by Rail – The Definitive Guide, menționat mai sus, se vorbește despre cei 68 km, despre faptul că linia ferată străbate partea de nord a Apusenilor, o „zonă de o frumusețe sălbatică”.

Între Aleșd și Huedin sunt mai mult de 10 trenuri pe zi, pe sens și, în funcție de numărul de opriri, drumul durează între 66 și 118 minute. Sunt 13 opriri intermediare. Descoperă pe hotnews.ro Cele mai frumoase peisaje pe care le poți vedea de la ferestrele trenurilor românești

Distribuie informația
Alte știri