Call Center pentru bătrânii aflați în izolare sau pentru persoanele care nu se pot deplasa

„0219998 este numărul la care bătrânii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități pot suna atunci când au nevoie de ajutor. E vorba de un proiect foarte promițător și generos, derulat în mare parte din fonduri europene. Valoarea lui se ridică la 18 milioane de euro, (din care aproape 15 milioane fonduri europene), acesta fiind destinat furnizării de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile și înființarea și dezvoltarea unui centru de monitorizare și coordonare care include servicii de call center”, scrie pe facebook, vicepremierul Raluca Turcan.

Aproximativ 1.000 de asistenți sociali vor fi implicați în acest proiect, iar autoritățile estimează că vor fi ajutate aproximativ 100.000 de persoane în toată țara.

„Call center-ul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială, inaugurat azi – este emblematic pentru zona de asistență socială pe care guvernul PNL intenționează să o susțină în continuare. Proiectul – despre care mi-aș dori să fie debutul unui SMURD social în România – face parte dintr-un ansamblu de pachete sociale integrate pe care le avem în vedere”, a mai scris vicepremierul Raluca Turcan.

Distribuie informația
Alte știri