Campania anuală de vaccinare antirabică, în derulare în județul Bihor

Foto: shutterstock

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a demarat pe teritoriul județului campania de vaccinare antirabică, anuală, obligatorie a câinilor și pisicilor. Aceasta se desfășoară prin intermediul medicilor veterinari de liberă practică care dețin contracte de prestări servicii cu DSVSA Bihor.

În cadrul campaniei de vaccinare, materialul biologic (vaccinul) este furnizat de către DSVSA Bihor, care, în cazul carnasierelor (câini) suportă în întregime și costurile aferente manoperei de vaccinare. În cazul felinelor (pisici), costul manoperei de vaccinare rămâne în sarcina proprietarilor de animale.

Proprietarii de carnasiere și feline domestice pot realiza imunizarea animalelor proprii și prin intermediul Cabinetelor medical veterinare, organizate și autorizate în condițiile legii, pe teritoriul județului Bihor, caz în care costul imunizării va fi suportat în întregime de proprietarii animalelor.

Animalele vaccinate la nivelul cabinetelor veterinare, care se află în perioada de valabilitate a vaccinului antirabic, dovedită cu înscrisuri emise de un medic veterinar – viza de vaccinare din carnetul de sănătate al animalului, nu mai necesită o nouă vaccinare.

„Informăm proprietarii/ deținătorii de carnasiere și feline domestice asupra faptului că refuzul sau neacordarea sprijinului necesar pentru contenționarea animalelor proprii care fac obiectul acestei campanii de vaccinare, constituie contravenție și se sancționează, în conformitate cu HG 984/2005, cu amendă de la 400 la 800 lei”, precizează DSVSA Bihor.

Pentru orice alte informații, cetățenii județului Bihor se pot adresa serviciului veterinar local sau chiar direct la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor: tel. 0259. 266.141; e-mail office-bihor@ansvsa.ro.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri