Campania de la alegerile locale va fi fără adunări publice și fără mitinguri electorale

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară că la alegerile locale va fi o campanie fără adunări publice și fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe”, a declarat premierul la Digi 24, citat de Agerpres.

Șeful executivului a precizat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie împotriva coronaviruslui.

„În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Distribuie informația
Alte știri