Campania electorala s-a mutat pe Facebook, si in Oradea. Cat posteaza candidatii in fiecare zi. Reteaua de socializare e principalul instrument de propaganda.

Daca nu ai cont pe Facebook nu existi, spune o vorba contemporana pe care au preluat-o in aceasta campanie si candidatii la alegerile locale. Practic, nu mai exista politician care sa nu posteze zilnic, fotografii, mesaje sau filmari ale intalnirilor cu alegatorii.

Dintre candidatii la functia de primar in Oradea, Horea Vuscan e cel mai harnic pe celebra retea de socializare. Candidatul PMP are 13 postari in ultimele 3 zile. „Ma bazez pe voi! Adevarata miza a mea si a partidului PMP este sa bagam 3/4 consilieri locali si 3/4 consilieri judeteni! „, le transmite prietenilor virtuali, tanarul politician.
Edilul in functie, Ilie Bolojan a publicat in perioada monitorizata 4 articole, dintre care doua redau intalnirile de campanie din cartierul Nufarul. Viceprimarul Huszar Istvan are 6 postari noi, toate in maghiara, in ultimele 3 zile si tot atatea, candidata PSD, Adelina Coste care publica articole cu intalniri electorale dar si afise de campanie.

candidati

„Competitorii electorali se pot promova liber pe Facebook, aşa cum o pot face şi prin intermediul altor canale de comunicare, fiind necesară atestarea realităţii serviciilor prestate şi a bunurilor livrate” , a declarat la inceputul saptamanii preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru. De exemplu, un competitor poate depune facturi pentru achiziţia şi distribuţia pe Facebook a unui videoclip electoral.

„Noi trebuie să ne asigurăm că scopul achiziţiei a fost atins şi că acesta a fost într-adevăr diseminat în spaţiul online. În opinia mea, nu este vorba de birocraţie excesivă atunci când discutăm despre plata unor bunuri şi servicii din bani publici. Cu toţii ne dorim o transparenţă crescută în domeniul finanţării activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Iar acum transparenţa trebuie să fie absolută. Fiecare competitor politic trebuie să înţeleagă că trebuie să justifice fiecare leu pe care cetăţenii români îl acordă în acest sens”, a mai spus Pătru.

Distribuie informația
Alte știri