Campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”, pe final

Campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor” se aproapie de sfârșit. Întreaga comunitate s-a alăturat demersului de a face curățenie în toate zonele județului nostru, scopul acestei campanii fiind acela de a conștientiza importanța colectării separate a deșeurilor și de a avea o atitudine mai responsabilă față de mediul înconjurător.

În cadrul campaniei au fost organizate două concursuri, „Campionatul bihorean al curățeniei” și „Ecoprovocarea”. În cazul primei competiții, primăriile din cele 6 zone de operare au șansa de a câștiga câte un premiu de 100.000 lei. Această sumă se va regăsi într-un proiect prietenos cu mediul înconjurător. Toate cele 100 primării eligibile s-au înscris în concurs și au organizat până astăzi, inclusiv, 149 de acțiuni de igienizare. Pe 29 și 30 iunie mai sunt programate alte 4 astfel de acțiuni. În desemnarea câștigătorului se va ține cont de cantitățile de deșeuri colectate de-a lungul întregii luni iunie, de pe raza fiecărui U.A.T..

În ceea ce privește concursul destinat elevilor, „Ecoprovocarea”, s-au înscris copii din 102 școli din județ. Vor fi extrași prin tragere la sorți 12 câștigători, câte doi din fiecare zonă de colectare a deșeurilor. Premiul va consta în vouchere de câte 1.000 lei, care vor putea fi folosite în magazinul DECATHLON din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri