Campania „Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie” va demara și în Bihor

Sub deviza „Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”, liberalii vor demara și în Bihor campania prin care doresc să informeze populaţia activă cu privire la efectele contopirii Pilonului II de pensii, opţional şi administrat de operatori privaţi, în Pilonul I de pensii gestionat de stat.

Deputatul Florica Cherecheș spune că, fiind în acută lipsă de bani, Guvernul ar dori sa pună mâna pe cele aproximativ 9 miliarde de euro de la Pilonul 2, Executivul pregătind chiar și un act normativ în acest sens. In opinia sa, românii ar fi nevoiți să opteze într-un anumit termen pentru Pilonul 1 (de stat, obligatoriu) sau pentru Pilonul 2. Iar dacă nu se optează, banii aferenți persoanei respective vor trece automat la Pilonul 1. „E o naționalizare forțată. E ca și cum mi-aș trece mașina sau casa pe numele PSD”, afirmă Florica Cherecheș.

Parlamentarul spune că prin campania inițiată în toată țara liberalii vor explica romanilor lucrurile legate de pensii și de modul în care PSD și ALDE doresc să gestioneze situația.
Vor fi împărțite broșuri și vor fi adunate semnături pentru creșterea la 6% a cotizației la Pilonul 2. O petiție în acest sens este disponibilă în versiune electronică la adresa pnl.ro/petitie.

Distribuie informația
Alte știri