Campania „Saptamana Europeana a Vaccinarii se deruleaza si in Bihor

Până la data de 30 aprilie, DSP Bihor derulează o campanie de informare – educare – comunicare. denumită „Saptamana Europeana a Vaccinarii”. Acţiunea este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.

Potrivit şefei DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, scopul campaniei vizeaza cresterea gradului de conştientizare a populaţiei în privinţa importanţei vaccinării şi de a mari acoperirea vaccinală, accentul fiind pus pe activităţile destinate populaţiilor vulnerabile.

Mesajul „Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii” îşi propune „să sensibilizeze populaţia în privinţa importanţei imunizării pe tot parcursul vieţii şi necesităţii imperative de creare şi susţinere a unei imunităţi de grup în toate comunităţile”, mai spune dr Daniela Rahota.

Perioada de conştientizare de până în 30 aprilie vine într-un moment în care, aşa cum se ştie, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă.

Distribuie informația
Alte știri