Campionatul european al vatmanilor de la Oradea, văzut prin obiectivul fotografului

O expoziție inedită, dedicată Zilei Oradiei, a fost vernisată astăzi la Galeria permanentă de artă fotografică „Euro Foto Art” din Cetatea Oradea, organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA), în parteneriat cu colaboratorii săi.

Denumită „Oradea – Campionatul european al vatmanilor”, aceasta cuprinde 72 de fotografii care au surprins momente din timpul evenimentului ce a avut loc în luna iunie în Oradea. Imaginile aparțin artiștilor fotografi Ștefan Toth, Csiki János și Nicolae Meseșan.

La vernisaj a luat parte și viceprimarul Oradiei, Antonia Nica, care în deschiderea evenimentului a felicitat organizatorii Campionatului pentru această inițiativă, precum și artiștii fotografi pentru creativitate și profesionalism.

„Oradea a fost pusă pe harta Europei, în ceea ce înseamnă organizarea la un nivel înalt a unui asemenea eveniment, Campionatul European al Vatmanilor, care s-a desfășurat anul acesta în orașul nostru, pe data de 3 iunie.

Prin această expoziție, artiștii fotografi au reușit, de asemenea, să pună pe harta fotografiei și a istoriei acest eveniment de excepție organizat în orașul nostru, și au surprins momentul, reușind să îl păstreze și să îl lase posterității, a declarat viceprimarul.

La data de 3 iunie, s-a desfășurat la Oradea ediția a X-a a Campionatului European al Vatmanilor, la care au luat parte echipe din Hanovra (campioană en-titre), Barcelona, Basel, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Debrecen, Dresda, Dublin, Florența, Göteborg, Kiev, Kosice, Leipzig, Malaga, Nürnberg, Oslo, Praga, Rotterdam, Stockholm, Szeged, Viena, Varșovia și Zagreb.

Competiția a fost împărțită în 6 probe, denumite generic: „Oprirea Perfectă”, „Frânarea de urgență”, „Distanța Laterală”, „TRAM-bowling”, „TRAM-billiard” și o probă inedită.

Lucrările expuse vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport în comun din municipiul nostru, ca urmare a unui parteneriat încheiat între AIEFA și OTL SA.

Expoziția poate fi vizitată până pe 4 noiembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Distribuie informația
Alte știri