Campionatul Judeţean de tir cu arcul s-a încheiat: cu 50% mai mulţi participanţi decât anul trecut !

Odată cu Toamna Orădeană, ca în fiecare an, se încheie şi Campionatul Judeţean de Tir cu Arcul, prin Cupa Cetăţii. Concursul se desfăşoară anual în Parcul Cetăţii, fiind şi ultima etapă a campionatului. Cu această ultimă manifestare sportivă s-a încheiat şi sezonul outdoor pentru arcaşi şi s-au stabilit ierarhiile acestui sport în judeţul nostru.
 
Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor este singura asociaţie judeţeană pe ramura de sport, din România, care organizează un campionat judeţean. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, SCT Felix şi Vitrerom, sportivii orădeni şi bihoreni au reuşit şi în acest an să-şi ducă la îndeplinire obiectivele. La Cupa Cetăţii, la categoriile compound şi olimpic au câştigat, ca de obicei, sportivii Clubului Sportiv Redpoint: Vivien Bălteanu, Alin Mureşan, Victor Antonescu, Jermendy Eugen, Călin Darna şi Horia Trempe-Cotuna (cel mai tânăr campion naţional din România). La barebow seniori podiumul a fost ocupat în întregime de arcaşii de la Redpoint (Remus Mariş, Ciprian Izvineanţu şi Cosmin Bota), iar la compound seniori, după o luptă strânsă, învingător a fost Marin Darna, urmat de Ciprian Mirişan. Una dintre cele mai disputate categorii, cea de seniori arc tradiţional, a fost adjudecată de Ridi Francisc, urmat de Marius Ilea (ambii de la Nomad Archers) şi de Kis-Nagy Zoltan (Phoenix Chişineu-Criş).
 
Trofeele acestei ediţii a campionatului au fost realizate integral din materiale reciclabile (policlorură de vinil şi sticlă de Murano), cu sprijinul Bene Group şi NetPrint. Sticla colorată a fost adăugată vinilurilor de un grup de elevi entuziaşti de la Liceul de Arte, conduşi de profesoara Noemi Janko-Szep. Întâmplarea face ca una dintre elevele care au lucrat la aceste trofee, Teodora Vari, sa primească oficial unul dintre ele pentru rezultatele sportive obţinute. Teodora Vari este sportiv legitimat la C.S. Redpoint.
 
Potrivit statisticilor oficiale, în acest an au fost implicaţi în campionatul judeţean de tir cu arcul 110 sportivi, de toate vârstele şi categoriile, în creştere cu 50% faţă de anul precedent. Unii dintre ei au obţinut multiple titluri naţionale. În clasamentul general pe cluburi conduce Nomad Archers, urmat de Redpoint Oradea, Phoenix Săcueni, White Lion, Blueline Nojorid şi Haiducii Salonta.
Distribuie informația
Alte știri