Campionatul Mondial de Frumuseţe pentru rasa Boxer a avut loc la Oradea

Peste 700 de câini boxer din toată lumea au luat cu asalt, la finele săptămânii trecute, Cetatea Oradea. Asta cu prilejul Campionatului Mondial de Frumuseţe pentru rasa Boxer, desfăşurată în premieră în România, la Oradea.

Vineri, a avut loc Campionatul anului, cu 212 exemplare înscrise, în cadrul căruia a fost ales cel mai bun câine al rasei. Câştigător a fost un câine adult originar din Oradea, iar sâmbătă și duminică, în Cetate, s-a desfășurat expoziția mondială ATIBOX 2019, cu peste 500 de boxeri înscriși. La competiţe s-au înscris 36 de ţări, cele mai îndepărtate fiind insula La Réunion, situată în Sudul Africii, Peru şi Indonezia. La final, au fost acordate și premiile, care au constat în statuete sub formă de cap de boxer şi pachete cu mâncare oferite de sponsor. Iubitorii de animale s-au reunit și duminică, în Cetate, pentru a asista la competiţia pentru categoria de adulţi, care s-a desfășurat pe tot parcursul zilei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Boxer Club Carpatia, membră a Asociației Chinologice Române și a Atibox (Association Technique Internationale du Boxer). Boxer Club Carpatia a obținut, pentru prima oară, începând cu anul 1961, dreptul de organizare a Expoziției Mondiale de Frumusețe, rasa Boxer, denumita ATIBOX 2019 România.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri