Campusul pentru învățământ dual de la Oradea, exemplu de bune practici, privind finanțarea din fonduri europene

Foto: facebook/ Ilie Bolojan

Recepția lucrărilor de construcție la Campusul pentru învățământ dual din Oradea a avut loc, marți 27 februarie. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de socializare de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Sunt gata laboratoarele, atelierele de practică pentru specializările tehnice, sălile pentru învățământul teoretic, căminul pentru cazarea elevilor, cantina, cabinetele medicale, biblioteca, bazinul de înot, sala și terenul de sport, așa cum se vede în imaginile alăturate.

„În această primăvară vom mai instala mobilierul din sălile de clasă, echipamentele digitale, roboții și mașinile din ateliere, dotările și echipamentul pentru cămin și bucătăria campusului. Toate acestea vor fi livrate pe baza altor două contracte, diferite de contractul de bază încheiat pentru construcția campusului.

Ne propunem ca în luna mai campusul să fie pus la dispoziția elevilor.

Vineri, 1 martie, în parteneriat cu reprezentantii Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, vom stabili ultimele detalii instituționale privind funcționarea campusului, având în vedere că acesta este primul proiect finalizat în România cu finanțarea asigurată din fondurile europene dedicate susținerii învățământului dual. Mulțumesc proiectanților, constructorilor și tuturor partenerilor noștri implicați în realizarea acestui proiect, scrie pe facebook Ilie Bolojan..

Din acest an, elevii bihoreni care vor dori să învețe o meserie solicitată de firmele locale au la dispoziție cele mai bune condiții pentru a face acest lucru.

Distribuie informația
Alte știri