„Cana de fericire” a devenit proiect national. Cum s-a transformat o initiativa locala intr-o „epidemie de fericire”

La sfârșit de an e firesc să avem un moment de reflecție și să ne amintim de lucrurile bune și mai puțin bune prin care am trecut, precum și învățăturile pe care le putem însuși din aceste experiențe.

Unul din aceste lucruri este succesul unei mici inițiative, născute într-o cafenea din Oradea, care a crescut și s-a răspândit într-un amplu proiect național. Într-o zi de iarnă, în 2008, un grup de prieteni – Ligia, Cristi, Sebi și Ștefan, membri Rotaract Club Oradea, s-au întâlnit la o cafea, pentru a discuta o nouă inițiativă caritabilă pentru comunitatea locală. Cei patru tineri aveau pasiunea de a face bine; pasiunea de a dărui. Aici s-a născut ideea proiectului „Cana de Fericire”. Cine achiziționează o cană de vin fiert, în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea, se va încălzi și va deveni, în mod sigur, un pic mai fericit. Dar prin achiziționarea acestei căni, de la Cabana Rotaract, persoana respectivă se va asigura că face fericite și alte persoane – beneficiari ai inițiativelor de caritate de la Rotaract.

Voluntarii, care își oferă timpul să lucreze în cadrul proiectului „Cana de Fericire”, nu dăruiesc doar resurse financiare ci și o resursă mult mai prețioasă: dăruiesc timp. Voluntarii Rotaract dăruiesc timpul personal pentru a se pune în slujba comunității locale, în slujba celor care pot beneficia cel mai mult de acest dar.

Începând cu acest an, proiectul „Cana de Fericire” a devenit proiect național al Clubului Rotaract. Astfel, un mic proiect, început într-o cafenea din Oradea, a ajuns să se răspândească în întreaga țară – printr-o „epidemie de fericire”. Mulțumiri tuturor celor care au facut posibil ca acest proiect să continue să existe si să crească in continuare in fiecare an, de 8 ani. Vă invit pe toți să savurați o cană de fericire la Cabana Rotaract Oradea și să transmiteți, prin aceasta, fericirea voastră și altora, care pot beneficia de ea.

Ligia, Cristi, Sebi și Ștefan

cana-de-fericire-harta

Distribuie informația
Alte știri