Canada va ridica obligaţia de vaccinare pentru călătoriile interne şi ieşirile de pe teritoriul naţional

Canada a anunţat marţi ridicarea obligaţiei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru călătoriile interne şi pentru a părăsi teritoriul ţării, cu avionul sau cu trenul, precum şi pentru funcţionarii săi federali, notează AFP.

„Sunt bucuros să anunţ că, la 20 iunie, guvernul nostru va suspenda obligaţia de a fi vaccinat pentru a urca la bordul unui avion sau tren în Canada”, a declarat ministrul transporturilor, Omar Alghabra, într-o conferinţă de presă.

El a justificat această decizie prin rata mare de vaccinare şi o scădere a contaminărilor într-o ţară care a ridicat deja în mare măsură restricţiile introduse din 2020 pentru a lupta împotriva pandemiei.

Din octombrie, pentru a călători cu avionul sau trenul în Canada era necesară dovada vaccinării. Această obligaţie ar putea fi restabilită dacă numărul contaminărilor va începe să crească din nou, a precizat Omar Alghabra.

Călătorii care intră în Canada trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării. Ministrul transporturilor a subliniat că Statele Unite, o destinaţie populară pentru canadieni, cer în continuare dovada vaccinării.

Aproximativ 90% din populaţia Canadei în vârstă de 12 ani şi peste a primit două doze de vaccin, iar jumătate a primit suplimentar un rapel, potrivit datelor guvernamentale. 

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri