Cancelaria Prefectului anunta ca licitatia pentru DN76 intre Stei si Varfurile va fi reluata in aprilie

Prefectul județului Bihor,  Ioan Mihaiu, s-a intalnit, in aceasta saptamana cu ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, respectiv Directorul General CNAIR, Narcis Neaga.

Din discuțiile avute putem avea perspectiva faptului că pentru tronsonul de drum Ștei – Vârfuri va fi reluată procedura de licitație pentru lucrările rămase de executat, lucrarea urmând a fi urcată pe SICAP cel târziu în luna aprilie, a transmis Cancelaria prefectului


De asemenea, Prefectura a anuntat  ca  s-a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări de consolidare la alunecarea de teren de pe DN76, între Cristioru de Jos și Vârfuri. Contractul „Proiectare și execuție lucrări de consolidare la alunecarea de teren DN 76 km 86+500” a fost semnat ieri, 13 martie 2019, cu Asocierea DACIA FABER SRL și TOTAL CONSTRUCT SRL, prin Lider de Asociere DACIA FABER SRL. Proiectul în valoare de 1.480.909,26 lei fără TVA are alocată o perioadă de realizare a lucrărilor (proiectare și execuție) de 4 luni. Lucrările se vor executa în două etape: Etapa I: punerea în siguranță, pentru evitarea blocării traficului și Etapa a II-a: lucrări finale de consolidare – cu coloane forate în adâncime. Potrivit contractului semnat astăzi, perioada de garanție a lucrărilor este de 3 ani.


In plus, a fost înaintată o propunere de realizare a unei piste de biciclete între Oradea – Sânmartin și a fost acceptată de conducerea CNAIR, aceasta urmând a fi executată odată cu finalizarea lucrărilor pe respectiva porțiune de drum.

 

Distribuie informația
Alte știri