Când ar putea fi ridicate restricțiile de călătorie în UE. Recomandarea Comisiei Europene

Shutterstock

Comisia Europeană a recomandat ridicarea tuturor restricţiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene şi al spaţiului Schengen începând din 15 iunie. De asemenea, CE a recomandat și redeschiderea de la 1 iulie a frontierelor externe ale Uniunii pentru cetăţenii statelor din Balcanii Occidentali, conform AFP.

În timp ce majoritatea statelor din UE şi din spaţiul Schengen îşi vor redeschide din 15 iunie frontierele care le separă, unele, cum este Spania, prevăd ca această măsură să intre în vigoare mai târziu.

Decizia finală privind redeschiderea frontierelor le aparţine însă statelor membre, Bruxellesul neputând face decât recomandări.

Totodată, executivul comunitar cheamă statele UE să se pună de acord asupra unei liste de ţări terţe pentru care vor fi ridicate restricţiile, în funcţie de situaţia lor sanitară.

Interdicţia privind călătoriile ‘neesenţiale’ a fost instituită la data de 17 martie în mod coordonat între statele membre şi Comisie, în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus.

Sursa: agerpres.ro

Alte știri