Cand incepe ridicarea masinilor in Oradea

Autoritatile locale vor putea ridica masinile parcate neregulamentar pe carosabil, dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern adoptate saptamana trecuta, deci undeva dupa 20 ianuarie, potrivit actului normativ. Totusi, primarii spun ca au nevoie de mai mult timp pentru aplicare, scrie hotnews.ro

Primarul orasului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat ca va aplica aceasta hotarare, cel mai probabil din luna martie. Acesta spune ca nu doreste sa fie permisa parcarea pe trotuar.

„Neaparand inca in Monitorul Oficial, trebuie sa vad exact continutul Hotararii de Guvern, pentru ca, dupa toate probabilitatile, intrucat noi avem o libertate de stabili anumite reglementari locale, va trebui sa adoptam la nivelul fiecarui oras un regulament care sa puna in aplicare HG-ul. Trebuie sa avem un regulament local care va stabili cum se poate parca pe trotuar. In anumite orase, unii vor spune ca nu se poate parca deloc, altii pot sa spuna sa fie un metru – 1,5 metri, deci niste norme locale. Primaria Oradea, din punctul meu de vedere, va adopta niste norme ferme, nu poti parca pe trotuar. Prin urmare va trebui sa parcurgem procedura de adoptare a acestui regulament printr-o hotarare de Consiliu Local. Fiind un act cu caracter normativ, este nevoie de o dezbatere publica pe tema asta si exista o procedura de dezbatere, deci vom putea adopta hotararea cam peste doua luni. La finalul lunii februarie, cine vrea sa aplice aceasta hotarare va avea regulamentul local in fata consiliilor sa fie votat. Cel mai probabil din luna martie-aprilie se va putea aplica”, a declarat ILie Bolojan pentru HotNews.ro.

Primarul spune ca ridicarea masinilor va fi facuta de o firma a primariei, iar banii stransi din amenzi si taxa de recuperare a masinii vor fi folositi pentru amenajarea de noi parcari.Ele nu vor fi facute in zona centrala, pentru a nu atrage traficul, dar se vor face in cartierele de blocuri si vor fi eliberate trotuarele de masini, amenajandu-se acelasi numar de locuri noi de parcare.

Distribuie informația
Alte știri