Cand se redeschide Dealul Ciuperca? In perioada urmatoare vor reincepe lucrarile de consolidare

Lucrarile de refacere a Dealului Ciuperca, in valoare de  1,6 milioane de lei, incep in zilele urmatoare

Se va merge intai pe consolidare , iar apoi se va intocmi proiectul de refacere. Unele dintre lucrări vor fi încredinţate direct, iar pentru altele, cu o valoare de execuţie mai mare, vor trebui organizate licitaţii.
Municipalitatea evita să mai avanseze un termen până la care acestea vor fi finalizate.
 Într-o primă fază, care va dura 30 de zile, vor fi rigidizate fundaţiile şi executate drenurile de adâncime, etapă pentru care este prevăzută suma de 246.995 lei. Faza a doua a lucrărilor de refacere, ce va dura aproximativ o lună jumătate, prevede realizarea unui prim rând de piloţi de susţinere foraţi la cota 167,5 m, în acest sens fiind prevăzută suma de 466.956 lei, fără TVA.
In final  se va realiza un alt rând de piloţi de susţinere, de această dată la cota 177,5 m, etapă care va dura aproximativ două luni şi va costa peste 900.000 lei.
Grădina publică Ciuperca a fost distrusă în urma unor alunecări de teren care au avut loc la mijlocul lunii noiembrie 2016. Pământul desprins din versant a distrus, printre altele, cascada de la baza punctului de alimentaţie publică, un punct de belvedere, amfiteatrul şi mai multe ziduri de piatră.
Alte știri