Când se va relaxa carantina din Ungaria

Actualele reglementări restrictive impuse din cauza epidemiei de coronavirus vor rămâne în vigoare până în data de 3 mai, a declarat, joi, Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, la conferinţa de presă online.

După data de 3 mai va începe o nouă etapă de apărare şi va trebui instituit un nou set de reglementări care să asigure ca vârstnicii, persoanele cele mai vulnerabile, precum şi oraşele mari, cele mai infectate, să poată fi protejate în continuare în condiţii corespunzătoare, dar “viaţa şi economia pot reîncepe din nou”, a declarat politicianul, citat de MTI.

În ceea ce priveşte noile măsuri, Guvernul va decide în şedinţa de miercurea viitoare, a precizat ministrul.

Acesta a explicat că în practica internaţională se pot observa deja măsuri de atenuare pe care guvernul ungar le consideră deocamdată premature. Un astfel de exemplu este revenirea tuturor elevilor în şcoli, dar deocamdată nu este considerată de guvern o măsură oportună. Cu toate acestea, cabinetul a tras concluzia că nivelul de pregătire a sistemului medical permite planul relansării economiei ungare, dar acest lucru se poate face doar etapizat, conform unui calendar strict, a subliniat Gergely Gulyás.

Distribuie informația
Alte știri