Când vor intra banii pe cardurile sociale din programul „Sprijin pentru România”, în aprilie

Românii cu venituri reduse vor primi în luna aprilie a doua tranșă din acest an pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu suma de 250 de lei în perioada 15-25 aprilie, a anunțat recent MIPE, pe pagina de Facebook. 

„Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MIPE.

Guvernul a stabilit recent că valoarea tichetelor sociale va rămâne la 250 de lei în 2024, însă în următorii trei ani urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei.

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la începutul acestui an.

Distribuie informația
Alte știri