Candidatura lui Kovesi la Parchetul European: Cum a votat singurul europarlamentar oradean in Comisia LIBE

foto / arhiva

Cinci eurodeputaţi socialişti Emilian Pavel, Gabriela Zoană, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Răzvan Popa şi Maria Grapini au votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi in comisia LIBE a Parlamentului european. Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, cei care au sprijinit-o pe fosta sefa DNA pentru functia de procuror european au fost eurodeputatii PNL.

Singurul liberal care este membru în Comisia LIBE este Traian Ungureanu, însă din cauza faptului că mai mulţi eurodeputaţi au lipsit, au participat, în calitate de supleanţi, europarlamentarii PNL Cristian Buşoi, Siegfried Mureşan, Marian-Jean Marinescu şi Adina Vălean. Conform surselor citate, unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru în Comisia LIBE nu a participat la şedinţa forului legislativ, fiind înlocuit de unul dintre eurodeputaţii PNL.

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) a PE.

Fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a afirmat, miercuri, că votul primit în Comisia LIBE a Parlamentului European este pentru tot sistemul judiciar din România şi pentru toţi cetăţenii ţării.

„Sunt foarte onorată pentru acest vot, sunt foarte bucuroasă. Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiţie român, acest vot este pentru toţi cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta cu corupţia şi au susţinut statul de drept, este un vot pentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la sosirea de la Bruxelles.

Distribuie informația
Alte știri