Capitala britanică s-a pregătit intens pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Capitala britanică s-a pregatit intens pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, la care vor lua parte sute de lideri și membri ai familiilor regale. Va fi o zi plină de emoție, cu o slujbă la Westminster Abbey, un cortegiu și o procesiune militară prin Londra înainte de o ceremonie finală în familie la o capelă din Castelul Windsor. 

Ceremoniile vor începe luni, 19 septembrie, în jurul orei locale 10:00.

Funeraliile reginei vor fi conduse de diaconul de Westminster și încheiate prin două minute de reculegere pentru Regatul Unit. De asemenea, vor fi ținute discursuri ale prim-ministrului britanic și ale secretarului general al Commonwealth-ului, iar predica va aparține arhiepiscopului de Canterbury.

Sicriul va fi transportat prin centrul istoric al Londrei. După intonarea imnului național, suverana va fi dusa la Castelul Windsor, unde vor avea loc atât o slujbă publică, cât și una privată.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormantata luni seară, într-un cavou regal, alături de soțul ei, regretatul duce de Edinburgh. La această slujbă de înmormântare privată, condusă de diaconul de Windsor, vor participa exclusiv regele Charles al III-lea și persoane ce fac parte din familia regală.

Funeraliile de stat sunt finanțate din fonduri publice. Ultima înmormântare de stat a națiunii a fost cea a lui Winston Churchill în 1965, care era prim-ministru când defuncta monarhă a urcat pe tron în 1952.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri