Capturi importante de droguri în urma perchezițiilor din Bihor din această săptămână /

În urma celor 18 percheziții domiciliare efectuate, la data de 3 aprilie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, în 4 cauze penale, au fost descoperite și ridicate 300 de grame 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, aproximativ 300 de grame rezină de canabis și canabis, peste 280 de grame de substanță cristalină 2 – CMC, porționată în mai multe pungi ziplock, 18 grame 4CPD, 85.300 de lei, 2.500 de lire sterline, 450 de euro, telefoane mobile, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, la data de 3 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în cele 4 cauze penale, reținerea a 9 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.

La data de 4 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a 5 dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de alte 3.

Cu privire la ultima dispoziție din încheiere, procurorii D.I.I.C.O.T. Oradea au formulat contestație.

La aceeași dată, față de o altă persoană, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri