VIDEO : Caravana Gaudeamus ajunge miercuri la Oradea, unde va rămâne timp de 5 zile

UPDATE VIDEO

Caravana Gaudeamus revine la Oradea pentru o ediţie cu totul specială, care se va desfăşura sub semnul aniversării a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în paginile revistei Familia, fondată şi condusă atunci de Iosif Vulcan.
S-a instalat si in acest an in Parcul 1 Decembrie, “în atmosfera unui spaţiu care îmbină „seriozitatea” şi ludicul actului cultural”.
“ Un târg populat de cărţi, autori şi dialoguri nesfârşite pe marginea lor – astfel se prezintă Gaudeamus Oradea la ediţia a treia”, sustin organizatorii.
Miercuri, 18 mai, începând cu ora 13:00, imediat dupa deschiderea oficiala se va organiza un Flash mob!
Peste 350 de elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu vor reface în mod simbolic, între pavilionul Gaudeamus din parcul 1 Decembrie şi bustul lui Iosif Vulcan, traseul pe care poezia De-aş avea a tânărului Eminescu l-a parcurs în urmă cu 150 de ani, de la Cernăuţi la redacţia revistei Familia.
Lucrarea de debut a poetului, tipărită într-un format special, va fi astfel transmisă, de la om la om, de la târg până în preajma Muzeului Memorial Iosif Vulcan. Evenimentul a fost iniţiat şi este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi revista Familia.

Distribuie informația
Alte știri