Caravana Meseriei s-a oprit la Cadea. Va merge apoi la Aleșd și Beiuș

Asociația „Bihor West Professional”, având principal obiectiv implementarea și coordonarea proiectul dedicat sistemului de învățământ dual în județul Bihor după modelul Kronstadt, a organizat miercuri, 10 aprilie prima ediție a Caravanei Meseriei.

Reprezentanții asociației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean Bihor și companiile Auto Bara, Drumuri Orășenești, Selina, Modular Building Solutions, Faist Metalworking, au demarat acțiunea de promovare a ofertei educaționale. Peste 250 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a au fost prezenți la Liceul Tehnologic nr. 1 din Cadea pentru a afla oferta educațională propusă pentru anul școlar 2019/2020, la această unitate de învățământ funcționând din acest an școlar, o clasă cu profil sudură. În cadrul acțiunii ce se desfășoară pe parcursul a trei zile, organizatorii au adus un aparat de înaltă performanță, simulatorul de sudură. Este pentru a doua oară când acest aparat este prezent la Cadea, copiii fiind și de această dată extrem de receptivi.

Caravana Meseriei va continua joi, la Liceul Tehnologic ”Alexandru Roman” din Aleșd, iar vineri, în sala de sport din Beiuș. Potrivit statisticilor Ministerului Educației, județul Bihor se află în top 5 la nivel național, privind numărul elevilor înscriși în clase profesionale în sistem dual.

Partenerii asociației, agenți economici ce își desfășoară activitatea în Bihor, și-au fixat ca țintă ocuparea a 180 de locuri pentru clase profesionale cu profil sudură, mecanici auto, fierari-betoniști, dulgheri, zidari pentru anul școlar ce urmează să înceapă în toamna acestui an.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri