“Caravana Unirii” a ajuns la Oradea. Programul evenimentului

În acest sfârșit de săptămână „Caravana Unirii” este la Oradea. În intervalul orar 13.00-18.00 va fi prezenta pe platoul din fața Sălii Sporturilor „Antonio Alexe”.

Evenimentul care are ca scop atât celebrarea Centenarului Marii Uniri, cât și promovarea reunirii României cu Republica Moldova.
Programul va include: trei galerii expoziționale mobile cu panouri informative ce includ date istorice despre Marea Unire și prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice”, expoziție adusă de cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național; meșteri populari cu obiecte tradiționale; Hora Unirii, muzică patriotică, populară și proiectare de film; împânzirea Oradiei cu un drapel tricolor de 100 metri dus în marș, precum și colectare de semnături în campania „1 milion pentru Unire”.

„Voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire în Oradea, pentru a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova, când ultima va fi disponibilă”, anunță organizatorii evenimentului.

Caravana Unirii îi așteaptă pe toți iubitorii de istorie și artă, atât pe elevi și studenți cât și pe toți cei care vor sa afle mai multe despre evenimentele petrecute acum 100 de ani.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri