”Caravana Verde”, eveniment organizat de Comunitatea RO 100 Oradea. Comunicat

Comunitatea RO 100 Oradea a organizat în 7 septembrie 2019, ediția a doua a evenimentului ”Caravana Verde”, eveniment destinat conștientizării efectelor nocive pe care le avem asupra mediului înconjurător. Ca și anul trecut, când am implicat în proiect o comunitate de copii defavorizați din zona Lugașu de Jos, și la această ediție, ne-am îndreptat atenția către copiii mai puțin fericiți din județul Bihor. De data aceasta, am ales o comunitate de 40 de copii defavorizați din Telechiu și una de 10 copii, din Ștei.

Două echipe de voluntari RO 100 și-au petrecut ziua de sâmbătă cu copiii din aceste zone. Întâi i-au încurajat și învățat să facă ordine și curățenie în jurul lor și să înțeleagă ce presupune igienizarea unor zone din localitățile respective, apoi i-au implicat într-o mulțime de jocuri, care au adus bucurie vădită pe chipurile lor și speranță pentru organizatori. Toți copiii care au participat la acest proiect au fost premiați cu câte un ghiozdan pregătit cu rechizitele necesare pentru începerea anului școalar. Cele 50 de ghiozdane doatate cu rechizite au fost obținute prin donații de către RO 100.

”A fost o zi minunată, plină de bucurie de ambele părți. E extraordinar să-i vezi pe copii cât de receptivi sunt, și cât de dornici de a fi implicați în activități plăcute, dar și utile. Scopul nostru a fost complex, de a oferi celor mici o alternativă, pe care poate nu o au la îndemână în cadrul familiei, și de a-i încuraja să meargă la școală, să se integreze în social”, a declarat Ana Buțiu, moderator RO 100 Oradea. Împreună cu învățătoarele care au participat la eveniment, s-a convenit să organizăm încă două evenimente de acest gen în acest an.

Distribuie informația
Alte știri