Care alegorice, frenezie de pene multicolore şi dansatoare cu trupuri sculpturale, la Carnavalul de la Rio. Video

Foto: rio.com

Sambadromul din Rio de Janeiro, plin până la refuz, a vibrat luni, 20 februarie, în ritmurile asurzitoare ale instrumentelor de percuţie, într-o frenezie de pene multicolore şi de paiete luni seară, în cea de-a doua şi ultimă noapte a paradelor organizate de şcolile de samba în cadrul unei ediţii ce marchează revenirea în forţă a celebrului carnaval brazilian după pandemia de COVID-19.

Era în joc titlul mult râvnit de campioană a celui mai grandios carnaval de pe planetă, evenimentul anului în Brazilia, care se bucură de o imensă popularitate.

Fiecare şcoală de samba a avut la dispoziţie 70 de minute pentru a-şi prezenta carele alegorice, ale căror înălţimi pot să ajungă până la 20 de metri, precum şi circa 3.000 de dansatori, pe bulevardul lung de 700 de metri, în faţa unor juraţi care le acordă note în funcţie de o serie de criterii foarte stricte.

În mod tradiţional, defilările pe Sambadrom oferă un spectacol de o feerie inegalabilă, cu dansuri frenetice executate de dansatoare cu trupuri sculpturale, purtând costume spectaculoase.

Distribuie informația
Alte știri