Care sunt primele simptome ale infectării cu coronavirus

Foto: digi24.ro

Cel puțin cinci zile durează până la apariția primelor simptome, spun specialiștii români, care au analizat cazurile unor pacienți cu Covid-19. În primul rând, ar trebui să ne îngrijoreze febra și tusea seacă.

În formele ușoare sau medii, boala se întinde până la două săptămâni. În cazurile grave însă, situația se înrăutățește după prima săptămână de la apariția primelor semne, iar boala poate dura chiar și șase săptămâni.

În oricare caz însă, specialiștii români spun că la apariția simptomelor specifice infecției cu coronavirus, oamenii nu trebuie să se prezinte din proprie inițiativă la spital, ci să anunțe medicii de familie, iar dacă aceștia nu răspund, să sune la 112 și să aștepte acasă.

Riscul de deces însă, crește pe măsură ce vârsta este mai înaintată. În plus, riscul este mai mare la pacienții cu boli preexistente precum: afecțiuni cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice și diabet. Vestea bună ar fi că numărul îmbolnăvirilor este relativ mic în rândul copiilor, circa 2% în rândul infectaților sub 19 ani.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri