Caritas Catolica Oradea a primit echipamente de protecție de la Statul Maghiar. Comunicat

Prin intermediul UDMR, Statul Ungar a donat echipamente de protecție de importanță vitală la numeroase societăți de întrajutorare, spitale, consilii locale din Transilvania –organizații care, în timpul epidemiei de coronavirus, îngrijesc grupuri periclitate. Din donații, a beneficiat și Caritas Catolica Oradea, ca cel mai mare prestator de servicii sociale al județului Bihor.

Astfel, organizația de caritate catolică a primit de la Statul Maghiar 300 buc.de măști antivirus FFP2, 5000 buc. măști chirurgicale, 20 buc. măști plexiglas, 2000 perechi de mânuși de protecție, 100 de bonete de protecție, 200 botoși plastic, 300 litri dezinfectant, 60 de combinezoane de protecție și 24 de ochelari de protecție. Donațiile au fost predate oficial în data de 11 aprilie 2020, de către deputatul Szabó Ödön, președinte UDMR Bihor,

în prezența episcopului Böcskei László, personal de specialitate medico-sanitară, reprezentanți ai bisericilor înfrățite ,ai consiliilor locale interesate și ai organizațiilor civile, care au beneficiat și ei de donații.

„A fost o providență divină, ca în vinerea în care s-a emis decizia guvernamentală, privitoare la izolarea obligatorie a personalului din instituțiile de internare (căminele de bătrâni) a sosit această donație, care asigură echipamentele de protecție necesare organizațiilor și consiliilor locale afectate. Și în această perioadă grea, este evident că  solidaritatea între instituții, organizații civile și biserici a dat roade” – a declarat Szabó Ödön la predare.

Statul Ungar a transmis donațiile prin intermediul consulatului, cu împuterniciri personale spre redistribuire.

„Ne confruntăm cu provocări neașteptate, pentru că suntem într-o situație neprevăzută pentru care nimeni nu a fost pregătită. Este deosebit de important, ca din propriile noastre forțe dar totodată și cu sprijinul altora, să facem tot ce ne stă în putință și este posibil, ca să sprijinim și să-i protejăm pe cei care sunt mai expuși la infestare – mă gândesc la vârstnicii pe care îi îngrijim, dar și la cei care se îngrijesc de ei – medici, asistenți, voluntari – cărora de asemenea trebuie să le asigurăm protecția. Aceste echipamente sunt foarte binevenite. Ne întărește încrederea, că putem învinge” – a accentuat dl. episcop romano-catolic Böcskei László.  „Este un mare ajutor pentru noi, am încercat să obținem din mai multe surse, pentru că este o imensă nevoie de echipamente de protecție – deoarece, nu avem doar cămine de bătrâni, dar și servicii de îngrijire la domiciliu, de care beneficiază 270 de persoane lunar” – a adăugat părintele Rajna Jozsef, director Caritas Catolica

Distribuirea donațiilor primite din partea Statului Ungar se desfășoară și în următoarele zile încontinuu și în ritm rapid. După cum  accentuează organizatorii – scopul este ca stocurile să nu stea nicio zi în depozite, căci este nevoie de ele acum, în timp util și real.    

Distribuie informația
Alte știri