Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii anului 2019. Vezi cine sunt

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit joi, 23 ianuarie 2020, Ziua Voluntarului Caritas, primul eveniment din anul acesta dedicat celor 15 ani de activitate în domeniul social pe care îi sărbătorește Asociația Caritas Eparhial Oradea. Gazdele evenimentului au fost voluntarii Patricia Kăvășdan și Olimpiu Man.

La eveniment au participat, alături de voluntarii şi invitaţii lor, Preasfinția Sa Virgil Bercea – Episcop de Oradea, Pr. Mihai Vătămănelu, vicar general, Antoniu Chifor, vicar eparhial cu preoții, Florica Cherecheș, deputat și Arina Moș, director executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea.

În anul 2019, 114 de voluntari au prestat 2.348 de ore în serviciul aproapelui. Au fost acordate 13 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, premii speciale și diplome aniversare coordonatorilor departamentului de voluntariat de-a lungul celor 15 ani de activitate, precum şi premiul “Voluntarul anului 2019”.

Premiul CANTINA SOCIALĂ

Cantina socială este un serviciu social în cadrul căruia voluntarii, pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, interacţionează în mod direct cu aceștia. În anul 2019, 31 de voluntari au realizat 922 de ore de voluntariat la cantina socială.

Premiul s-a acordat voluntarului Ștefan Tomai.

Premiul COLECTA DE PAȘTI

La Colecta de alimente de Paști din anul 2019 s-au implicat 27 de voluntari, care au desfășurat 190 de ore de voluntariat, contribuind la strângerea de alimente și donații în bani în valoare de aproape 15.000 lei pentru cei nevoiași.

Premiul s-a acordat voluntarului Andrei Horgoș.

Premiul COLECTA DE CRĂCIUN

La tradiționala Colectă de alimente de Crăciun, în anul 2019 s-au implicat 35 de voluntari care au desfășurat 256 de ore de voluntariat, contribuind la strângerea de alimente și donații în bani în valoare de aproape 10.000 lei pentru ca cei 150 de beneficiari ai asociației să poată primi masa caldă zilnică și pe parcursul anului 2020.

Premiul s-a acordat voluntarului Paul Todorean.

Premiul VOLUNTARIAT CORPORATIST

Acest premiu îl oferim pentru încurajarea și facilitarea angajaților de a se implica în activitatea Cantinei Sociale. În anul 2019, 2 firme, Celestica și Lateral Oradea, s-au remarcat prin implicarea a 10 angajați, care au sprijinit pregătirea mesei în cadrul Cantinei Sociale în lunile septembrie, respectiv decembrie. Compania Celestica a asigurat de asemenea masa pentru beneficiari și a organizat Campania Shoebox, prin intermediul căreia zeci de copii din Centrul after-school “Sf. Martin” din Ioaniș au primit cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Le mulțumim pentru bunăvoință!

Premiul s-a acordat companiilor Celestica și Lateral Oradea.

Premiul SPRIJIN ADMINISTRATIV

Activitatea administrativă este foarte importantă în organizația noastră. Şi în anul 2019, 44 de voluntari au cumulat 243 de ore de voluntariat în activități administrative, care au inclus și Campania 2% și Cutia de Crăciun.

Premiul s-a acordat voluntarei Andrada Cazan.

Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET

Anul 2019 a fost plin de schimbări pentru echipa Prieteni pentru un zâmbet, care numără în prezent peste 50 de voluntari clovni-doctori activi. 18 noi voluntari au finalizat cursul de clovni în luna martie și s-au alăturat echipei. În ciuda întreruperii activității cu copiii internați la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, 33 de voluntari clovni au activat de-a lungul anului 2019, prin vizite la Centrul de Îngrijire de zi pentru copii, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, la Centrul de zi pentru copii al Asociației Down Oradea, și prin participarea la diverse alte evenimente dedicate copiilor. În ultimul an, echipa a realizat 259 de ore de voluntariat, aducând zâmbete fără număr pe chipul celor mici!

Premiul s-a acordat voluntarei Lavinia Covaci.

Premiul CASA FRENȚIU

Anul 2019 a însemnat și deschiderea posibilității pentru voluntari de a-i vizita pe rezidenții Centrului Casa Frențiu, inaugurat în anul 2018. Prin intermediul programului „Adoptă un bunic sau o bunică”, 32 de voluntari “nepoți adoptivi” au petrecut timp de calitate cu rezidenții, i-au însoțit la plimbări, au jucat jocuri de societate, au cântat colinde, au împărtășit experiențe și povești de viață, acumulând în acest sens 130 de ore de voluntariat.

Premiul s-a acordat voluntarului Olimpiu Man.

Premiul pentru DISPONIBILITATE

Disponibilitatea înseamnă a fi prezent la nevoie. Când ești anunțat cu o oră înainte și faci tot posibilul să fii prezent. Apoi aduci cu tine și prieteni…

Premiul s-a acordat voluntarului Șerban Baciu.

Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR

Cel mai activ voluntar este persoana care se implică în cele mai multe activități din dorința de a schimba ceva pentru comunitatea lui.

Premiul s-a acordat voluntarei Cristina Danciu.

Premiile SPECIALE

Premiul special îl oferim persoanelor care promovează asociația noastră în comunitate, prin chemarea la voluntariat și prin propriul exemplu de conduită. De-a lungul anului 2019, am derulat activități de promovarea a voluntariatului și acțiuni caritabile de colectare de alimente și haine în instituțiile de învățământ partenere. Aceste demersuri nu ar fi fost posibile fără o colaborare strânsă cu câteva doamne profesor dedicate, care au răspuns mereu apelului nostru la sprijin comunitar și au asigurat informarea și mobilizarea elevilor spre implicarea socială.

Premiul s-a acordat doamnelor profesor CARMEN CHIȘ, DANA MIHINCĂU, ILDIKO RAȚ, ADRIANA MICLĂUȘ, MARIANA TODOREAN și FLORICA CREȚIU.

PREMIUL SPECIAL PRIMUL VOLUNTAR ÎNSCRIS

Dorim să îi recunoaștem public meritele primei voluntare înscrise, care s-a remarcat prin calitatea și longevitatea sprijinului acordat.

Premiul s-a acordat voluntarei Crina Dobocan.

PREMIUL SPECIAL ULTIMUL VOLUNTAR ÎNSCRIS

Dorim să o felicităm pe ultima voluntară înscrisă în luna decembrie, care deja s-a făcut remarcată prin diversitatea activităților la care a luat parte și dedicarea de care a dat dovadă!

Premiul s-a acordat voluntarei Katalin Kovacs.

PREMIUL SPECIAL TRAINERUL CLOVNILOR

În urmă cu 15 ani, 5 voluntari au fost inițiați în arta de a fi clovn, participând la primul curs de pregătire de 6 săptămâni în Italia, în cadrul căruia au deprins tainele terapiei prin zâmbet. 15 ani mai târziu, unul dintre ei continuă să se implice ca voluntar trainer pentru noile generații de clovni, împărtășindu-le din experiența sa vastă.

Premiul s-a acordat voluntarului George Demian.

PREMIUL VOLUNTARUL ANULUI

Premiul ,,Voluntarul anului” este premiul oferit pentru: implicare, disponibilitate, diversitatea activităților în care s-a implicat, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite. Toți voluntarii activi din 2019 sunt nominalizați pentru acest premiu.

Premiul s-a acordat voluntarului Nicu Vinter.

DIPLOMĂ ANIVERSARĂ

S-a acordat pentru susținerea activității voluntarilor în cadrul asociației, în decursul celor 15 ani de activitate. Le mulțumim astfel colegilor noștri: Silviu Sana, Sofia Laza, Rita Szopos, Ana-Maria Lazăr, Iulia Iova, Bianca Ghețe, Traian Ostahie, Alexandra Crovasce, Cristina Todorean și Ioana Tuță.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Cvartetul Dolce Quartet (Renata Negru (violoncel), Erik Kovacs (viola), Herţe Radu (vioară) şi Chiş Ionuţ (vioară); Corul Enjoy Music, al Biroului Pastoral pentru Laici al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, alcătuit din elevii claselor primare ale Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, părintelui Paul Popa și Ovidiu Lazăr și, nu în ultimul rând, solistului Doru Todoruţ, care a închis evenimentul printr-un recital excepțional.

Alte știri