Carnagiu pe drumul național 4 din Ungaria, care leagă Budapesta de Oradea

UPDATE: MAE anunță că numărul persoanelor decedate este 9, dar spune că până în prezent doar patru sunt confirmate ca având cetățenie română. Sunt „indicii” însă că toate victimele ar fi cetățeni români.

Potrivit unor imagini apărute pe internet, șoferul microbuzului făcea live pe Facebook și a surprins momentul impactului. Se pare că era un drum național aflat în reparații pe o bandă de sens. Potrivit imaginilor, impactul este atât de puternic, încât șoferul pare să nu fi conștientizat că circulația era restricționată la o singură bandă.

Șapte pasageri ai unui microbuz înmatriculat în România au murit, marți, în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, după ce mașina s-a ciocnit cu un camion, a informat Ministerul Afacerilor de Externe.

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, care leaga Budapesta de Oradea, pe sensul de deplasare spre România”, conform hotnews.ro

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Distribuie informația
Alte știri