Carnavalul de la Viareggio, eveniment ce merită văzut măcar o dată în viață

 A început Carnavalul de la Viareggio, din Toscana, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume. Prima paradă de care alegorice decorate festiv din inima orașului vechi, datează din anul 1873. De-a lungul lunii februarie, orașul de la Mediterana, situat la 22 km de Pisa și 102 km de Florenta, se transformă într-o oază a divertismentului, cu petreceri de noapte, artificii, jonglerii cu foc, evenimente gastronomice și sportive importante.

Acest carnaval se inspiră mereu din politica italiană și internațională, dar și din temele ce fac agenda momentului: poluarea, incălzirea globală, etc, reprezentate într-o cheie satirică. Evenimentul atrage anual aproape 1 milion de vizitatori. Carnavalul de la Viareggio a debutat sâmbătă, 1 februarie. Carele alegorice vor reveni la paradă pe Viali a Mare duminică 9, sâmbătă 15, joi 20, duminică 23 și marți 25 februarie pentru marea finală cu anunțul câștigătorilor și afișarea de artificii de închidere.

Carnavalul Viareggio este un eveniment pentru toate vârstele. L-aș include printre „ lucrurile de văzut cel puțin o dată în viață ”, dar pariez că, având ocazia, vei reveni și în mai multe ocazii. Dacă îți place să porți machiaj și să te îmbraci cu măști, participă la parade și te vei simți mult mai mult decât doar spectator!

Cei care sunt oarecum reticenți sau pur și simplu nu au timp să ajungă la costum la petrecere, vor găsi în continuare măști, peruci și tot ceea ce este necesar pentru vânzare atât în interiorul cât și în afara circuitului evenimentului.

Dorina Ursente

Alte știri