Carne de porc din Ungaria, pusă sub sechestru. O parte din marfă urma să ajungă în Bihor

Peste 1.200 de kilograme de carne de porc din Ungaria au fost puse sub sechestru în Timiș pentru ca existau suspiciuni că produsul ar putea proveni din zone unde a fost confirmată pesta porcină africană.
Alte 400 de kg urmau să ajungă în magazine din Bihor, Arad și București.

Motivul sechestrului este absenta ștampilei ovale de sănătate. Practic, în loc să fie marcată cu ștampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoțită de ștampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern.

Autoritătile vor analiza întreaga cantitate de carne pentru a se stabili dacă există vreun risc, iar tot ce este în neregulă va fi neutralizat. In prima fază, însă, s-a aplicat o sancțiune contravențională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare și se face o anchetă în comun cu Poliția.

Distribuie informația
Alte știri