Cartea „Benedictiana” lansată la Oradea

La biblioteca județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, luni a avut loc lansarea de carte din cadrul turneului de toamnă „Benedictiana” scrisă de Bogdan Boeru.

Bogdan Boeru este membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, poet, eseist și prozator, precum și solist vocal și instrumentist, fost membru al formației de muzică ambientală „Mysteria”, dar și un foarte bun organizator de evenimente culturale, fotografie și expoziții de sculptură, realizator de filme documentare.

Volumul prezintă o lume îndepărtată ce îmbină pe de o parte elemente fantastice iar, pe de altă parte o lume reală cu detalii istorice de o precizie și bogăție remarcabilă „este o poveste ce îmbină ficțiunea și adevărul istoric” a declarat conf. univ. dr. habil Florin Ardelean. Benedictiana este o cetate imaginară situată pe teritoriul Siriei actuale, la finalul secolului al 12-lea, un secol extrem de violent cu personaje fictive care fac conexiunea dintre lumea reală si cea simbolică.

„Este vorba despre un sfârșit de lume, este vorba despre o apocalipsă, dar finalul merge mai departe”, a precizat Bogdan Boeru. O carte profundă cu un final înfricoșător, plin de suspans.

Lansarea de la Oradea face parte dintr-un turneu de toamnă de promovare a cărții. Va urma, o serie de astfel de întâlniri la Cluj-Napoca (31.10 – Biblioteca Centrală Unicersitară „Lucian Blaga”), Alba-Iulia (01.11 – Museikon) și Sibiu (02.11 – Biblioteca Județeană „Astra”). La finalul evenimentului a urmat o sesiune de întrebări, iar mai târziu doritorii au participat la ședința de autografe.

Cătălina Bolandău, Jurnalism anul 3

Distribuie informația
Alte știri