Cartea lunii, ”Launtrul ca scena. Dialoguri cu Fernando Pessoa”, propune o calatorie la limita dintre vis si visare

Ligia Mirisan prezinta o care ce a marcat-o profund. E un volum eveniment, scris de un autor dedicat culturii si lucrurilor care ne fac viata mai frumoasa, Angela Martin, cea care propune o calatorie la limita dintre vis si visare.

„Vremurile complicate pe care le traim ne aduc, iata, bucuria unei carti scrise in pandemie, datorate unei personalitati remarcabile a culturii romane, eseista, publicista si traducatoarea ANGELA MARTIN, careia ii datoram si alte lucrari de referinta-sa amintim doar editiile ingrijite, eseurile dedicate lui Augustin Buzura, dar si altor mari scriitori ca Jean Starobinski, Ernesto Sábato si multi altii”, spune Ligia Mirisan.

Pasionata editoare, a reusit performante deosebite in promovarea culturii, a relatiilor culturii internationale si a valorilor latinitatii. Personalitate complexa, cu o exceptionala cultura si o intuitie a valorilor reale ale culturii romane, dar si universale, Angela Matin a stiut sa faca din acestea adevarate bijuterii de interpretare, de analiza profunda si de comparatii unice in esenta lor.

Ultima aparitie,”Launtrul ca scena. Dialoguri cu Fernando Pessoa”, aparuta la Editura Racus Arte, surprinde-a cata oara? prin ineditul abordarii, a dialogului imaginar cu absolut specialul scriitor lusitan, Fernando Pessoa (1888-1935).

Acesta a fost un scriitor mai putin cunoscut la noi, dar o personalitate coplesitoare a literaturii universale. 

„Launtrul ca scena. Dialoguri cu Fernando Pessoa” este o carte eveniment care se cere a fi citita cu ochii sufletului si ai mintii, e un regal cultural unic”, mai spune Ligia Mirisan.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri