Cartea unui universitar orădean e nominalizată la Gala Tritonic Bestseller

Gala Tritonic Bestseller, ediția a II-a va avea loc, sâmbătă, 3 februarie 2018, la ora 11.00 la București. “Mecanisme și niveluri de influențare a procesului decizional european”, semnată de Alina-Carmen Brihan, lector dr. în cadrul Departamentului de Științe Politice și Științele Comunicării de la Universitatea Oradea, a fost nominalizată la categoria Uniunea Europeană.

Cartea universitarului din urbea de pe malurile Crișului Repede a apărut în iulie 2017. Va concura alături de volumele „Uniunea Europeană în era neoliberală. O abordare neo-gramsciană, autor Mihai Caradaică, apărută în decembrie 2015 şi de „Politicile europene de cooperare pentru dezvoltare. Între relații publice internaționale și politici publice, autor Victor Negrescu, apărută în februarie 2017.

Cartea Alinei Brihan se bazează pe lucrarea sa de doctorat, având la bază experiența dobândită la Bruxelles. “Dincolo de transformările interne, pe care integrarea în Uniunea Europeană le aduce în statele membre, dar în strânsă legătură cu ele, consider că modul în care diferiții actori naționali participă la / și influențează procesul decizional european, reprezintă unul dintre aspectele care necesită o evaluare și o eficientizare constante. La 11 ani de la aderarea la UE, cred că e necesară, cu atât mai mult, trecerea într-o nouă etapă privind fructificarea drepturilor, a competențelor și mecanismelor pe care actorii de la diferite niveluri (național, regional, local) și din sectoare diferite (public, privat, non-guvernamental), precum și cetățenii, le au în cadrul guvernanței multinivel a Uniunii Europene. Fiindcă planează pericolul ca nefructificarea acestora să ducă la o performanță scăzută cu privire la promovarea intereselor naționale și, totodată, europene ale țării noastre, în cadrul procesului decizional al Uniunii Europene” spune universitarul Alina-Carmen Brihan.

Distribuie informația
Alte știri