Cărți ale memoriei Bihorului Centenar

Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu au fost, vineri seara, în cadrul Târgului Gaudeamus Oradea, gazda evenimentul „Cărţile Memoriei”, dedicat lansării celor mai recente cărţi publicate de patru bihoreni: pr. prof. Nicolae Bordaşiu, pr. dr. Ioan-Mircea Ghitea, Traian Bodea și Cornel Onaca.

În deschidere a luat cuvântul PSS Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, care a vorbit despre însemnătatea publicării unor astfel de cărți de memorialistică în anul Centenarului Marii Uniri.

Gazda evenimentului a fost dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeograf la Muzeul Orașului Oradea și vicepreședintele Asociației ”Cei 40 de Mucenici”. ”Suntem la Oradea, la cea de a treia ediție a ”Cărților memoriei”, iar această ediție este centrată pe memoria celor 100 de ani de la Marea Unire, dovadă cartea părintelul Nicolae Bordașiu și pr. Ioan Mircea Ghitea despre doi delegați la Alba Iulia preoții Gheorghe Bordașiu și Gavril Iovan”, a declarat dr. Cristina Liana Pușcaș.

Alături de volumul „Doi unionişti din Husasău de Criş: Preoţii Gavril Iovan şi Gheorghe Bordaşiu” ce îi are autori pe pr. prof. Nicolae Bordaşiu și pr. dr. Ioan-Mircea Ghitea, au fost lansate, în prezența autorilor și cățile : „Blestemul corbului alb, autor Traian Bodea și volumul „Martori şi martiri din temniţele comuniste”, autor Cornel Onaca.

Cărțile se găsesc spre vânzare la Târgul Gaudeamus, care este deschis până în 13 mai, la standul Editurii Evdokimos. Apoi vor putea fi achizitionate de la libraria R&R, de pe str Vasile Alecsandri.

Distribuie informația
Alte știri