Cartierul Nufărul I s-ar putea încălzi cu apă geotermală, grație unui proiect pe bani europeni

????????????????????????????????????

Alesii orădeni au aprobat trecerea cartierului Nufărul I de pe sistemul centralizat de termoficare, pe încălzire pe bază de apă geotermală . Dar asta in conditiile finanțării prin POIM a unui proiect în valoare de peste 98 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Banii sunt necesari pentru realizarea unui foraj la o adâncime de cca 3 km, înlocuirea întregii rețele de transport de la stație până la fiecare consumator în parte, respectiv până la cele 288 de module de termie, care vor fi amenajate in toate scarile de bloc.

In aceste conditii, cele 7 puncte termice din zona Nufărul vor fi dezafectate și  fie vor servi pentru amenajarea de locuri de parcare, fie în alte scopuri. De asemenea, apa geotermală folosită pentru producerea agentului termic va fi reinjectată, evitându-se astfel epuizarea zăcământului.

Odată înlocuite conductele, pierderile de pe reţea vor fi minime, iar sistemul va putea fi alimentat, în caz de nevoie, cu agent termic furnizat de Termoficare sustine viceprimarul Mircea Mălan.

 

Distribuie informația
Alte știri