Casă mistuită de flăcări în Biharia. Mare atenție la coșurile de fum!

Pompierii militari reamintesc bihorenilor că burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere semnificativă în sezonul rece și faptul că nerespectarea cu strictețe a măsurilor de securitate la incendiu aferente coșurilor de fum se soldează adeseori cu pagube materiale, iar uneori, din nefericire, cu distrugerea bunurilor agonisite de-o viață sau chiar cu pierderi de vieți omenești.

Un astfel de eveniment nefericit, generat de un coș de fum și soldat cu mari daune materiale, s-a produs îndata de 10 noiembrie a.c., la o locuință situată pe strada Menumorut din localitatea Biharia.

Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea incendiului, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în noaptea de marți spre miercuri, 10 octombrie a.c., în jurul orei 02.20, apelantul precizând faptul că-i arde întreaga casă.

Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță de tip B2, precum și un echipaj din cadrul Gărzii de Pompieri Sălard, care a intervenit cu o autospecială de stingere.  În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent atât la nivelul întregului acoperiș, cât și în interiorul locuinței.  Pentru stingerea focarelor, cei 17 pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ 40 de minute, operațiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 04.40.

În urma producerii incendiului, nu  au existat persoane rănite, însă flăcările au mistuit întregul acoperiș și au distrus bunuri din interiorul casei.

Distribuie informația
Alte știri