Casa Verde Fotovoltaice 2023 vine cu modificări în acest an. Vezi care sunt și când începe programul

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 începe în data de 5 mai. Suma pe care statul o dă românilor și bisericilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice este de 20.000 de lei.

Panourile solare se vor putea instala doar la adresa din buletin, iar înscrierile se vor face pe fiecare regiune în parte.

Durata de înscriere pe regiune e de doar două zile. Bugetul disponibil pe fiecare zonă se calculează în funcție de numărul de case intabulate.

Ca să se înscrie, românii trebuie să intre pe o aplicație de pe site-ul AFM, unde au de încărcat o copie după buletin și extrasul de carte funciară. După ce intră banii în program, aceștia mai au de depus mai multe documente legate de locuință cu ajutorul instalatorului. Suma de bani pentru români rămâne ca anul trecut, 20.000 de lei, iar cu aceștia își pot cumpăra panouri fotovoltaice cu o putere de 3kwh.

Ministrul Tanczos Barna a precizat că vor fi cerute mai puține documente pentru înscrierea în program. Astfel, se vor scurta procedurile prin reducerea numărului documentelor necesare. Pe lângă buletin și extrasul de carte funciară nu va mai fie nevoie de alt document.

Distribuie informația
Alte știri