Casele Adorján I și II din centrul istoric al Oradiei vor fi reabilitate

În ședința Consiliului Local de miercuri, 28 noiembrie 2018, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a Casei Adorján I și a Casei Adorján II, care au fost selectate pentru a intra în perioada următoare în programul multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare şi intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea”, aprobat prin HCL nr 718 / 2016.

Casele Adorján I și II fac parte din categoria clădirilor secession și sunt incluse în Lista Monumentelor istorice.

Casa Adorján I e situată pe str. Patrioților nr. 6, colț cu str. Moscovei. A fost construită în anul 1903 de către Sztarill Ferenc, după planurile arhitecților Komor Marcell și Jakab Dezső. Casa Adorján Ii e situată pe str. Patrioților nr. 4. A fost construită în anii 1904-1905 de către Sztarill Ferenc, după planurile arhitecților Komor Marcell și Jakab Dezső.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a celor două palate este de 2.158.712,91 lei fără TVA, din care 1.730.043,51 lei fără TVA valoarea C+M, durata de realizare a investiției fiind de 18 luni.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri