Câștigătorii celei de a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” Oradea și Consiliul Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, a organizat cea de a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”, desfășurat la Oradea, în perioada 13-16 iunie 2024.

În perioada 14-15 iunie 2024, s-au desfășurat probele pentru secțiunea „ORIENTARE ȘI MIȘCARE ÎN NATURĂ” la care au participat concurenți din 14 județe: ARAD, BACĂU, BIHOR, BISTRIȚA-NĂSĂUD, BOTOȘANI, BRĂILA, CLUJ, CĂLĂRAȘI, CONSTANȚA, IAȘI, MARAMUREȘ, OLT, SIBIU, SUCEAVA

Proba de „Vânătoare de comori” s-a desfășurat în expoziția permanentă a Secției de Științele Naturii sub coordonarea doamnei profesoare Carmen Corina Dume de la Palatul Copiilor Oradea și a muzeografelor Erika Posmoșanu și Adina Pop de la Secția de Științele Naturii a muzeului. A doua probă a fost organizată în Parcul „Șanțul cetății” pentru a testa abilitățile de orientare și cunoștințele elevilor privind arborii din mediul urban.

Elevii și profesorii au participat la excursia de studiu ce a cuprins activități la Centrul de vizitare „Cuibul Dropiei” din Salonta, la Ferma de bizoni Euro Buffalo, Muzeul Memorial „Arany János” – Turnul Ciunt și la Complexul Muzeal Vatra Satului Românesc.

A avut loc și atelierul ,,Natură și artă”, în cadrul căruia participanții au realizat lucrări folosind materiale naturale și reciclabile.

Festivitatea de premiere a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus” s-a organizat la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr”. Sponsorul concursului a fost Asociația „LEO LAND Oradea”.

Câștigătorii probelor pentru secțiunea „Orientare și mișcare în natură” au fost următorii:

Câștigători la nivel GIMNAZIAL:

Premiul I – PALATUL COPIILOR NR. 1 CĂLĂRAȘI

Premiul II – ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECTRUM CONSTANȚA

Premiul III – CLUBUL COPIILOR FĂLTICENI

Premiul III – COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE MUNTEANU MURGOCI” BRĂILA

Câștigători la nivelLICEAL:

Premiul I – PALATUL COPIILOR „ADRIAN BĂRAN” SLATINA

PREMIUL II – PALATUL COPIILOR SIBIU

PREMIUL III – PALATUL COPIILOR ORADEA

PREMIUL III –  PALATUL COPIILOR BOTOȘANI

Distribuie informația
Alte știri