Câștigătorii concursului din Bihor “ŞTIU ŞI APLIC – securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii”

În data de 30.03.2024 la Colegiul Tehnic ˝Traian Vuia˝ din Oradea,  a avut loc  CONCURSUL “ŞTIU ŞI APLIC – securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii”, având ca obiectiv principal  încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă. Acest concurs se află la a unsprezecea ediție de desfășurare în judeșul Bihor.

Evenimentul a fost organizat de către INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN BIHOR în parteneriat cu INSPECTORATUL  TERITORIAL  DE  MUNCĂ  AL  JUDEŢULUI  BIHOR,  în cadrul proiectului „Valenţe culturale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, demarat de INSPECŢIA MUNCII şi MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE.”

Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate.

Concursul s-a desfăşurat în  două etape:

-etapa  I – “Cât ştim despre securitate şi sănătate în muncă ”

A avut loc proba scrisă, constând în rezolvarea unui test grilă realizat pe o platformă în format online, desfășurată simultan la nivel național.

-etapa a II-a –  „Identifică riscurile, stabileşte şi alege Echipamentul Individual de Protecţie corect”

A avut loc proba practică, constând în identificarea riscurilor la  locurile de muncă şi alegerea echipamentelor individuale de protecţia muncii adecvate, fiind premiate primele trei echipe cîștigătoare pentru fiecare filiera participantă.

Echipele care au ocupat locul I:

-filiera profesională Colegiul Tehnic ˝Traian Vuia˝ Oradea,

-filiera tehnologică ciclul superior Colegiul Tehnic ˝Traian Vuia˝ Oradea,

-filiera tehnologică ciclul inferior Colegiul Tehnic “Partenie Cozma” Oradea,

-filiera teoretică ciclul superior Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea,

-filiera teoretică ciclul inferior  Colegiul Național ”Onisifor Ghibu” Oradea

vor participa în cadrul etapei finale a acestui concurs la faza națională ce se va desfășura în  perioada 17-19 mai la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Iași.

Distribuie informația
Alte știri