Cât de repede zboară sania lui Moș Crăciun. Un profesor american are răspunsul

Foto: shutterstock

Un profesor american de inginerie mecanică şi aerospaţială a făcut numeroase calcule.

Moș Crăciun va trebui să livreze cadouri în Ajunul Crăciunului la aproximativ 200 de milioane de copii, răspândiți pe o suprafață de 517.997.622 de kilometri pătrați. Având în vedere că în fiecare casă locuiesc în medie 2,67 de copii, bătrânul binefăcător va avea de vizitat aproximativ 75 de milioane de case, la o distanță medie de 2,62 kilometri, și va trebui să parcurgă aproximativ 196.340 de kilometri, transmite Mediafax.

Pentru a parcurge această distanță în doar 24 de ore, Moș Crăciun ar trebui să zboare, cu tot cu reni și sanie, cu o viteză de 8.180.295,55 kilometri pe oră, de aproximativ 130 de ori mai mică decât viteza luminii sau cu 300 de milioane de metri pe secundă.

Moș Crăciun ar putea decide să folosească mai multe sănii în același timp pentru a economisi timp

Pentru a reuși acest lucru, propune Silverberg, ar putea folosi ceea ce omul de știință numește „nori cu caracter relativ”, ceea ce i-ar permite să întindă timpul ca un elastic, oferindu-i câteva luni pentru a livra toate pachetele, în timp ce pentru noi, muritorii de rând, ar dura doar câteva minute.

Dar Moș Crăciun ar putea decide să folosească mai multe sănii în același timp pentru a economisi timp. Dacă el ar folosi 750 de sănii, potrivit Popular Science, fiecare sanie ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128,75 kilometri pe oră, un scenariu mult mai realist.

Distribuie informația
Alte știri