Cat va costa, din 1 ianuarie, energia electrica pentru bihorenii care nu si-au schimbat contractul

ANRE a anunţat recent o scădere a tarifelor finale care vor fi plătite, în primul semestru al anului viitor de toţi consumatorii care rămân alimentaţi în regim de serviciu universal, de 0,34% la nivel naţional. Ulterior, ANRE, a publicat şi avizele referitoare la preţurile finale pentru fiecare dintre cei patru futnizori de ultimă instanţă, astfel că puteţi vedea cât veţi plăti, în funcţie de regiunea în care locuiţi. De la 1 ianuarie, piaţa energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizează 100%, iar ANRE doar avizează tatrifele finale pentru consumatorii care nu au trecut pe piaţa concurenţială, şi au rămas cu actualele contracte la aceiaşi patru mari furnizori, în regim de ultimă instanţă, Enel, CEZ, E.On şi Electrica.

Transilvania Nord (Judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Satu Mare, Maramureş). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de 0,4710 lei/kWh, exclusiv TVA.

Din prima zi din 2018, piata energiei electrice va fi complet liberalizata, pentru toti clientii casnici din Romania. Consumatorii trebuie sa stie ca au oricand optiunea sa schimbe furnizorul de energie electrica sau ramana la acelasi furnizor, dar sa schimbe contractul. Cine nu va face asta, va primi eneregie electrica in sistem de ultima instanta, la preturi care nu vor mai fi reglementate de stat, ci doar avizate.

Factura va fi mai mare fata de varianta in care ar trece pe piata concurentiala. La ora actuala sunt zeci de furnizori pe piata concurentiala la care se poate transfera orice client casnic.

Distribuie informația
Alte știri