Cătălin Baciu bifează al 3-lea sezon alături de CSM Oradea

Foto: facebook

Cătălin Baciu continuă colaborarea cu CSM CSU Oradea. Părțile au agreat un angajament cu valabilitate pentru sezonul 2021/22. Înalt de 2.14 metri, în vârstă de 33 ani, jucător de poziția 5, Baciu va susține cel de-al 3-lea sezon consecutiv alături de gruparea antrenată de Cristian Achim.

Pivot clasic, Baciu a sosit la Oradea în vara anului 2019. Foarte înalt, atletic și mobil, Baciu se descurcă excelent în spațiul de trei secunde, fiind variantă utilă în ambele faze ale jocului pentru roș-albaștri.

Originar din Cluj-Napoca, Cătă a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. El a fost jucătorul lui Clemson Tigers, formație angrenată în NCAA Division I între 2008 și 2012.

Cariera profesionistă a lui Baciu a demarat în 2012, alături de U-Mobitelco BT Cluj-Napoca. A petrecut patru sezoane la formația de pe Someș, după care s-a transferat la CSM Steaua EximBank București, unde a jucat două sezoane. În sezonul 2018/19 a jucat pentru SCM

De-a lungul anilor, Cătălin Baciu a fost component al echipei naționale a României. El a participat la FIBA EuroBasket 2017, unde a avut medii statistice de 7.8 puncte și 3.2 recuperări în 15.7 minute pe meci. De asemenea, Bobo a bifat cinci apariții la All Star Game-ul baschetului românesc.

În plan personal, Cătălin Baciu are puternice legături cu Oradea. El este căsătorit cu Ioana din localitate. Cuplul așteaptă primul copil, unul care urmează să vină pe lume în cursul sezonului competițional 2021/22.

Sursa: csmoradea.ro

Distribuie informația
Alte știri