Cătălin Drulă: „Românii au de optat între o guvernare abuzivă PSD-PNL și una reformatoare a Dreptei Unite”

Cei doi preşedinţi ai Alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă (USR) şi Eugen Tomac (PMP) şi trei candidaţi la alegerile europarlamentare s-au aflat joi la Oradea, în Caravana Alianţei Dreapta Unită, care efectuează un turneu electoral în această perioadă.

Au ţinut să le fie alături candidaţilor locali ai USR la Consiliul Judeţean Bihor, Alex Orjan şi la Primăria Oradea, Daniel Palaghianu.

Liderul USR, Cătălin Drulă a dorit să facă la Oradea o radiografie scurtă a actualei guvernări. El susţine că în mandatul PSD-PNL, economia României se îndreaptă spre dezastru absolut, dovadă fiind şi că deficitul bugetar după primele patru luni din 2024 este mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”.

”O guvernare ineptă şi abuzivă a dus economia României într-un dezastru. Încep să o spună şi instituţiile internaţionale, şi guvernatorul BNR. Deficitul este absolut imens. În primele patru luni din 2024, PSD şi PNL au cheltuit 57,7 miliarde de lei peste cât au încasat. Evident, din împrumuturi. Împrumuturi care ne îndatorează pe noi, copiii noştri, generaţiile viitoare. Acelaşi ştreang a fost pus pe gâtul antreprenorilor. Cu PSD şi PNL, avem o guvernare ostilă mediului privat. Tocmai a promulgat Iohannis legea care instituie pragul de 1 milion de euro pentru răspundere penală în caz de evaziune fiscală. Marii evazionişti, dacă sunt prinşi, dau banii înapoi şi scapă”, declară Cătălin Drulă.

Alte dovezi că, în guvernarea Ciolacu, economia ţării merge din rău în mai rău pentru a patra lună la rând, România este campioana Europei la scumpiri, avem cea mai mare inflaţie din Europa. De asemenea, investiţiile străine directe au scăzut, în timp ce datoria creşte,mai spune preşedintele USR.

In opinia lui Cătălin Drulă „un vot acordat PNL îndeamnă de fapt un vot acordat PSD, un vot care va fi folosit de Bode și de Ciucă pentru a sprijini PSD și PSD-iștii. Din punctul lui de vedere românii au de optat între o guvernare abuzivă PSD-PNL și o guvernare reformatoare a Dreptei Unite. Președintele USR mai spune că „dacă cineva nu se simte bine în PNL, are libertate: îl așteptăm în Alianța Dreptei Unite.

Distribuie informația
Alte știri