Cătălin Drulă și-a dat demisia de la șefia USR, după eșecul din alegeri

Liderul USR Cătălin Drulă şi-a anunţat luni, 10 iunie, demisia din funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (…) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat”, a declarat Drulă.

Cătălin Drulă a mai adăugat că va convoca alegeri pentru conducerea partidului și că îl ia în calcul pe Dominic Fritz ca interimar.

„Eu cred că în democraţie, rezultatele se obţin prin organizare. Şi democraţie fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenţilor. Fără organizare nu poţi obţine rezultate. Forţele răului în România sunt bine organizate. Forma de organizare într-o democraţie se numeşte partid politic. Îi înţeleg pe oameni că sunt dezamăgiţi de politică şi că caută soluţii de tipul „Albă ca Zăpada”, ele nu există în realitate, rezultate în politică se obţin prin structură, prin ierarhie, prin oameni care au o gândire şi o susţinere comună. Încurajez oamenii să voteze în continuare partidele politice”, a precizat el.

Distribuie informația
Alte știri