Câți români sunt abonați la internet, telefonie și TV? Cele mai noi statistici

RCS&RDS este lider detașat la numărul de abonați TV și internet fix, în timp ce Orange are cei mai mulți abonați de telefonie și internet mobil și cele mai mari venituri din piața telecom, după primele șase luni din acest an, arată cele mai recente date oficiale.

Românii utilizau peste 6,2 milioane de conexiuni de internet fix în prima jumătate din acest an, un sfert dintre acestea având viteze de cel puțin 1 Gbps, iar numărul de conexiuni 5G a depăşit 400.000, reprezentând însă doar 2% dintre conexiunile de internet mobil, potrivit datelor comunicate vineri seara de Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM).

Statistica telefonie mobilă: 23 de milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, dintre care 63% pe bază de abonament și 37% pe bază de cartele preplătite. În funcție de numărul de cartele SIM active la jumătatea anului, grupul Orange avea o cotă de piață de 39%, Vodafone 29%, iar RCS&RDS 19%.

Numărul abonaților la servicii TV se menține la valoarea de 7,8 milioane. Se menține preferința utilizatorilor de a migra către serviciile de retransmisie prin cablu (+2%, până la 6,4 milioane abonați) în defavoarea serviciilor prin satelit/DTH (-11%, până la un total de 1,3 milioane)

În funcție de numărul total de abonați de la jumătatea anului 2022, RCS&RDS avea o cotă de piață de 67%, grupul Orange 15%, Vodafone 11%

Distribuie informația
Alte știri